• Greek
  • English (United Kingdom)

supportcollective tennis

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

HCollectiveTennisSchoolστοπλαίσιοτηςεπιμόρφωσης προπονητών στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 3ο Σεμινάριο / Βιωματικό Εργαστήριο σε ένα διήμερο με εξαιρετικές νέες πληροφορίες και πολλούς αξιόλογους αλλά και ελπιδοφόρους προπονητές. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο19-20/3/16 στις εγκαταστάσεις του Asteras Tennis Club.

Το Σεμινάριο και  Βιωματικό Εργαστήριο, ήταν μέρος του 3ου Σταδίου του προγράμματος επιμόρφωσης προπονητών του Inoutcourt (ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΚΤΩΝ 11-14 ΕΤΩΝ ) και είχε θέμα «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Προπονητική Διαδικασία:

α. Διόρθωση – Βελτίωση Τεχνικής

β. Εφαρμογή της Τακτικής

γ. Προπόνηση στις Ψυχοδιανοητικές Ικανότητες».

Ο κ. Μάνος Μουλιανιτάκης, ήταν ο υπεύθυνος για την λειτουργία του σεμιναρίου και παρουσίασε τα θέματα  της πρώτης μέρας, ενώ οι 38 προπονητές που συμμετείχαν παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις της δεύτερης μέρας από την κ Μαρία Παυλίδου PhD.

Οι συμμετέχοντες αφού πρώτα παρακολούθησαν τη θεωρητική ανάλυση του θέματος, στη συνέχεια παρακολούθησαν και εντός γηπέδου τους μικρούς αθλητές U14, να υλοποιούν τα όσα παρουσιάστηκαν στην αίθουσα και στο τέλος της κάθε ημέρας, χωρισμένοι σε ομάδες, έκαναν παρουσίαση του προγράμματός τους με βάση τα όσα έμαθαν, με άμεση ανατροφοδότηση και αξιολόγηση από τον κ. Μουλιανιτάκηκαι την κ. Παυλίδου αλλά και από τους συναδέλφους τους σε ένα ομαδικό, συνεργατικό και πολύ ζεστό κλίμα.

Η διοργάνωση για ακόμη μια φορά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες. Η ανταπόκριση των προπονητών όλης της Β. Ελλάδας -και όχι μόνο- ήταν τεράστια αποδεικνύοντας πως υπάρχει όρεξη και διάθεση για εξέλιξη του χώρου και πως όλη αυτή η σειρά των σεμιναρίων είναι μία αναγνωρισμένη κίνηση που παρέχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες, αποτελεσματικές γνώσεις και πολύ έδαφος για προπονητικές και επιστημονικές κουβέντες.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσες και όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο και δημιούργησαν αυτό το μοναδικό κλίμα και που το κατέστησαν τόσο επιμορφωτικό και ενδιαφέρον με τις παρουσιάσεις και τις παρεμβάσεις τους. Τον πανέμορφο χώρο του Asteras Tennis Club όπου πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου, τους 4 αθλητές που συμμετείχαν στην πρακτική παρουσίαση του σεμιναρίου στο γήπεδο και φυσικά τον κ. Μάνο Μουλιανιτάκη και την κ. Μαρία Παυλίδου για όλο το πανέμορφο διήμερο αλλά και για τη γενικότερηεξαιρετική συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Collective Tennis School

viom 19 martiou.2

 viom 19 martiou.1

viom 19 martiou.3

viom 19 martiou.4

viom 19 martiou.5

viom 19 martiou.6

viom 19 martiou.7

viom 19 martiou.8

viom 19 martiou.9

viom 19 martiou.10

support                                                                                      collective tennis

 

 

Σεμινάριο/ Βιωματικό Εργαστήριο (Workshop)

 

Ανάπτυξη Παικτών 11-14 ετών

Σύγχρονες προσεγγίσεις στην Προπονητική Διαδικασία

Τεχνική/ Τακτική/ Ψυχοδιανοητικές ικανότητες

Θεσσαλονίκη 19-20 Μαρτιου 2016

Στο πλαίσιο της λειτουργίας προγραμμάτων επιμόρφωσης προπονητών και σε συνέχεια του 1ου σεμιναρίου για το συγκεκριμένο στάδιο, διοργανώνεται  Επιμορφωτικό σεμινάριο και παράλληλο βιωματικό εργαστήριο, στη Θεσσαλονίκη , το  Σάββατο 19 και την Κυριακή  20  Μαρτίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Asteras Tennis Club (Όπισθεν Σχολής Πολέμου).

Το Σεμινάριο ανήκει στο τρίτο στάδιο του Προγράμματος Επιμόρφωσης Προπονητών του Inoutcourt, την Ανάπτυξη  παικτών 11 εως 14 ετών, ενώ αναφέρεται στις σύγχρονες προσεγγίσεις της προπονητικής διαδικασίας, ειδικά στα θέματα της τεχνικής,της τακτικής και των ψυχοδιανοητικών ικανοτήτων.

Ομιλητής την πρώτη μέρα   του Σεμιναρίου είναι  ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης του Κατάρ, εκπαιδευμένος Tutor από την ITF για την Ανάπτυξη παικτών 11-14 ετών, Μάνος Μουλιανιτάκης.

Τη δεύτερη μέρα θα παρουσιάσει την Προπόνηση Ψυχοδιανοητικών Ικανοτήτων η διδάκτωρ ΑΠΘ του Τμήματος Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού, επίσημη recruiter της College Smart στην Ελλάδα, πρώην πρωταθλήτρια στις κατηγορίες juniors/ γυναικών και μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών, Μαρία Παυλίδου Phd.

 

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:

 α. Σύγχρονες  προπονητικές προσεγγίσεις στη Διόρθωση- Βελτίωση Τεχνικής

 β. Σύγχρονες  προπονητικές προσεγγίσεις στην εφαρμογή  της Τακτικής

 γ. Προπόνηση Ψυχοδιανοητικών Ικανοτήτων

*** Το μεγαλύτερο μέρος των παρουσιάσεων θα είναι πρακτικό στο γήπεδο.

 

 

 

Το Σεμινάριο  διαρθρώνεται  και για τις 2 μέρες,  σε τρία μέρη:

  1.  Θεωρητική Παρουσίαση
  2.  Πρακτική Παρουσίαση
  3. Πρακτική από τους συμμετέχοντες (βιωματικό εργαστήριο)

*** Στο 3ο  μέρος  θα υπάρχει προσωπική συνεργασία του ομιλητή με τους συμμετέχοντες.

Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ (50 ευρώ για φοιτητές ειδικότητας αντισφαίρισης).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν το ποσό συμμετοχής μέσω ΙΒΑΝ στο λογαριασμό της Alpha Bank με αριθμό: GR54 0140 4810 4810 0234 0008 163, μέχρι την Τετάρτη 15/3  και να αποστείλουν αντίγραφο του καταθετηρίου, μαζί με την δήλωση συμμετοχής (επισυνάπτεται), στο e – mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο φαξ 2310 472090.

***Επισημαίνουμε ότι για το συγκεκριμένο σεμινάριο και μόνο για προπονητές που δουλεύουν στην ίδια Ακαδημία/ Σύλλογο, ισχύουν τα εξής:

2 προπονητές: 90€ (συνολικά)

3 προπονητές: 120€ (συνολικά)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν το συνολικό ποσό συμμετοχής που αντιστοιχεί στους 2 ή 3 προπονητές, μέσω ΙΒΑΝ στο λογαριασμό της Alpha Bank με αριθμό: GR54 0140 4810 4810 0234 0008 163, μέχρι την Τετάρτη 15/3  και να αποστείλουν αντίγραφο του καταθετηρίου, μαζί με μια κοινή δήλωση συμμετοχής (επισυνάπτεται ), στο e – mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο φαξ 2310 472090.

Την οργάνωση  του σεμιναρίου έχουν οι υπεύθυνοι της Collective Tennis School, Κων/νος Βουρούκος/ 6932487294 και  Γιώργος Κάκαλος / 6973490054, στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες.

Προτεινόμενo ξενοδοχείο για τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου:

Athina Palace     (Περιοχή αεροδρομίου)                           50 € μονόκλινο

                                                                                                                 60   € δίκλινο

(Δωρεάν μεταφορά απ’ το ξενοδοχείο στο Asteras Tennis Club και απ’ το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ  19/03/2016

15:30-16:00

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

16:00-16:30

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ Βελτίωση - Διόρθωση

Μάνος Μουλιανιτάκης

ΑΙΘΟΥΣΑ

16:30-17:15

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Προπόνηση Τακτικής

Μάνος Μουλιανιτάκης

ΑΙΘΟΥΣΑ

17:15-18:30

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ Βελτίωση - Διόρθωση

Μάνος Μουλιανιτάκης

ΓΗΠΕΔΟ

18:30-18:45

Coffee Break

 

18:45-20:00

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Προπόνηση Τακτικής

Μάνος Μουλιανιτάκης

ΓΗΠΕΔΟ

20:00- 21:00

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/03/2016

12:00-13:00

ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

Προπόνηση Ψυχοδιανοητικών Ικανοτήτων

Μαρία Παυλίδου

ΑΙΘΟΥΣΑ

13:00-14:00

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

Καταστάσεις παχνιδιού+ Ψυχοδιανοητικές ικανότητες

Μαρία Παυλίδου

ΓΗΠΕΔΟ

14:00-14:15

Coffee Break

 

14:15-15:30

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

Τεχνικές χαλάρωσης

Ρουτίνες

   Μαρία Παυλίδου

ΓΗΠΕΔΟ

15:30-16:30

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                

support                                                                        collective tennis

 

To InoutCourt και η Collective Tennis School στο πλαίσιο της επιμόρφωσης προπονητών στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 2ο Σεμινάριο / Βιωματικό Εργαστήριο, σε ένα διήμερο που κανείς δεν έπρεπε να χάσει. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28-29/11/’15 στις εγκαταστάσεις του Asteras Tennis Club.

 

Πιο συγκεκριμένα, το διήμερο που μας πέρασε, ο κ. Μάνος Μουλιανιτάκης, υπεύθυνος των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Προπονητών & Ανάπτυξης Παικτών του Inoutcourt, παρουσίασε και διηύθυνε το Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα ‘’ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΚΤΩΝ 11-14 ΕΤΩΝ’’ στους τομείς:

α. Βιομηχανική της κίνησης 

β. Ψυχοδιανοητικές Ικανότητες 

γ. Διόρθωση- Βελτίωση Τεχνικής 

δ. Σύγχρονη μεθοδολογία Προπόνησης 

ε. Διπλά

 

Οι συμμετέχοντες αφού πρώτα παρακολούθησαν τη θεωρητική ανάλυση του θέματος, στη συνέχεια παρακολούθησαν και εντός γηπέδου τις 2 αθλήτριεςU12, να υλοποιούν τα όσα παρουσιάστηκαν στην αίθουσα και στο τέλος της κάθε ημέρας, χωρισμένοι σε ομάδες, να κάνουν παρουσίαση του προγράμματός τους με βάση τα όσα έμαθαν, με άμεση ανατροφοδότηση και αξιολόγηση από τον κ. Μουλιανιτάκη αλλά και από τους συναδέλφους τους.

 

Η διοργάνωση για άλλη μια φορά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες . Έτσι, συνεχίζοντας πολύ δυναμικά και αισιόδοξα, προχωράμε στην επόμενη διοργάνωση που αναμένεται συναρπαστική και πολύ ξεχωριστή λόγω του χαρακτήρα της και που θα ανακοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσες και όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο και το κατέστησαν τόσο επιμορφωτικό και ενδιαφέρον με τις παρουσιάσεις και τις παρεμβάσεις τους, τον πανέμορφο χώρο του Asteras Tennis Club όπου πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου, τις δύο αθλήτριες του Αθλητικού Συλλόγου Πανοράματος και φυσικά τον κ. Μάνο Μουλιανιτάκη και την InOutCourt για όλο το εξαιρετικό διήμερο αλλά και για τη γενικότερη εξαιρετική συνεργασία.

 

Με εκτίμηση,

Collective Tennis School

 

thessaloniki viomatiko 1

 

 

thessaloniki viomatiko 3

 

thessaloniki viomatiko 5

thessaloniki viomatiko 6

 

thessaloniki viomatiko 7

 

thessaloniki viomatiko 8

 

thessaloniki viomatiko 4

 

thessaloniki viomatiko 2

support                                                                               collective tennis

 

Inoutcourt Tennis Technical Support

Σεμινάριο/ Βιωματικό Εργαστήριο (Workshop)

Ανάπτυξη Παικτών 11-14 ετών

Collective Tennis School

Θεσσαλονίκη 28-29/11/2015

 

Το Inoutcourt και η Collective Tennis School, στο πλαίσιο της λειτουργίας των προγραμμάτων επιμόρφωσης προπονητών, διοργανώνουν Επιμορφωτικό σεμινάριο με παράλληλο βιωματικό εργαστήριο, στη Θεσσαλονίκη , το  Σάββατο 28 και την Κυριακή  29 Νοεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Asteras Tennis Club (Όπισθεν Σχολής Πολέμου).

 

Το Σεμινάριο αναφέρεται στην Ανάπτυξη των παικτών 11 εως 14 ετών ενώ ταυτόχρονα αποτελεί,  το τρίτο στάδιο του Προγράμματος Επιμόρφωσης Προπονητών του Inoutcourt.

 

Ομιλητής του Σεμιναρίου είναι  ο υπεύθυνος των προγραμμάτων Επιμόρφωσης Προπονητών & Ανάπτυξης παικτών του Inoutcourt/ Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης του Κατάρ , εκπαιδευμένος Tutor από την ITF για την Ανάπτυξη παικτών 11-14 ετών, Μάνος Μουλιανιτάκης.

 

 

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:

 α. Βιομηχανική της κίνησης

 β. Ψυχοδιανοητικές Ικανότητες

 γ. Διόρθωση- Βελτίωση Τεχνικής

 δ. Σύγχρονη μεθοδολογία Προπόνησης

 ε. Διπλά

 

Το Σεμινάριο  διαρθρώνεται  και για τις 2 μέρες,  σε τρία μέρη:

  1.  Θεωρητική Παρουσίαση
  2.  Πρακτική Παρουσίαση
  3. Πρακτική από τους συμμετέχοντες (βιωματικό εργαστήριο)

*** Στο 3ο  μέρος  θα υπάρχει προσωπική συνεργασία του ομιλητή με τους συμμετέχοντες.

 

Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ (50 ευρώ για φοιτητές ειδικότητας αντισφαίρισης).

 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν το ποσό συμμετοχής μέσω ΙΒΑΝ στο λογαριασμό της Alpha Bank με αριθμό: GR54 0140 4810 4810 0234 0008 163, μέχρι την Τετάρτη 25/11  και να αποστείλουν αντίγραφο του καταθετηρίου, μαζί με την δήλωση συμμετοχής (επισυνάπτεται), στο e – mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο φαξ 2310 472090.

 

 

Πληροφορίες στα τηλ. 6932487294 Βουρούκος Κων/νος

                                         6973490054 Κάκαλος Γιώργος

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ  28/11/2015

11:30-12:00

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

12:00-12:30

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΚΤΩΝ U10 / 11-14

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ

12:30-14:00

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

14:00-14:30

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

 

14:30-15:30

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ - ΔΙΟΡΘΩΣΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ

15:30-15:45

Coffee Break

ΑΙΘΟΥΣΑ

15:45- 17:00

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ –ΔΙΟΡΘΩΣΗ

ΓΗΠΕΔΟ

17:00- 18:30

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11/2015

10:00-11:00

ΔΙΠΛΑ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

11:00-11:15

Coffee Break

ΑΙΘΟΥΣΑ

11:15-12:15

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ

12:15-13:00

ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ

13:00-13:30

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ

13:30-14:30

ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ  ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

ΓΗΠΕΔΟ

14:30-16:00

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ

16:00- 17:30

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                

«ΈναρξηΠροηγούμενο123456ΕπόμενοΤέλος»
Σελίδα 1 από 6
U.S. Professional Tennis Association  Tennis Europe  International Tennis Federation  Little Tennis USPTA  USTA  iCoach  Play & Stay 
LTA, British Tennis  The Bailey Method  U.S. Pro Tennis Shop  Advanced Coaching Education  Mental Edge International  Tennis Australia  Tennis 10s